Numan

Unison Retrospective Edition – all-in-one receiver

van 18 Klanten
344,99 289,99
U bespaart 15% Levertijd: 3 - 5 dagen
Top features
 • Veelzijdig: stijlvolle all-in-one receiver & versterker in 7 verschillende designs
 • Muziek die meewerkt: mogelijkheid tot gebruik in een multiroom-netwerk
 • Geoptimaliseerde sound: soundpreset voor gebruik met de NUMAN Retrospective-serie

Kies a.u.b. een variant:

Verzendkosten: Vanaf 0,00
Dit artikel is klaar voor verzending en zal na ontvangst van de betaling per omgaande worden verzonden.

U kunt op elk moment uw bestelling wijzigen.

Geselecteerde testrapporten van de Duitse pers

10032244_yy_0002___Testsiegel_Numan_Unison_Retrospective_Receiver.png

Unison Retrospective Edition – alles-in-één stereosysteem: cd-speler, internetradio, ontvanger en versterker

EENVOUDIGE ELEGANTIE
Retro zonder compromissen

De buitengewone all-in-one CD-receiver past bij het design van de Retrospective-serie en vormt een statement voor compromisloos design, made in Berlin. Geïnspireerd door de esthetiek van de jaren 70 komen klassieke en innovatieve details op het hoogste niveau samen en smelten samen tot een tijdloos geheel.

Met de Unison Retrospective Edition gaat de retro-luidsprekerserie van NUMAN een stap verder: in het gebruikelijke hoogwaardige mechanische design verenigt de universele receiver het luidsprekersysteem voor de volledige thuisinstallatie. Dankzij de geoptimaliseerde presets ondersteunt en versterkt hij het warme, dynamische klankbeeld. Natuurlijk is de Unison ook ontworpen voor klantgerichte personalisering en is hij verkrijgbaar in de drie bijpassende behuizingskleuren van de luidsprekers. U kiest wat u bevalt en bij u past.

Tegelijkertijd laat NUMAN niet na om moderne techniek elegant te combineren met de retrolook: een 2,8" TFT-kleurendisplay en de bedieningsmogelijkheden via het bedieningspaneel aan de bovenkant, de afstandsbediening of de smartphone met behulp van de "UNDOK" app van Frontier Silicon bieden in een handomdraai alle mogelijkheden van de universele receiver.

OVERTUIGEND INTERIEUR
Dynamisch, zelfbewust en krachtig

De discrete en eenvoudige retrolook van de NUMAN Unison doet het hart van designliefhebbers sneller slaan. De technologie in de all-in-one receiver overtuigt audiofiele muziekliefhebbers. Naast een geïntegreerde CD-speler, die moeiteloos alle gangbare CD-formaten zoals audio-, WMA- en MP3-CD's, evenals CD-R en CD-RW afspeelt, is er ook een USB-poort voor de aansluiting van massaopslagapparatuur en de mogelijkheid van draadloze verbinding via bluetooth.

Bovendien is de NUMAN Unison een echte wereldontvanger die niet alleen internetradiozenders ontvangt, maar met de interne of externe antenne ook DAB+ en FM-zenders kan ontvangen. Door verbinding te maken met het thuisnetwerk kunnen tot 40 miljoen nummers ook rechtstreeks worden gestreamd via Spotify Connect. Ook aan de verbinding met extra hifi-apparatuur voor de thuisinstallatie is gedacht: twee AUX-ingangen en een phono-ingang zijn aan de achterzijde beschikbaar voor het aansluiten van een platenspeler.

De positionering van de NUMAN Unison all-in-one receiver is bijzonder uniek dankzij de integratie van een krachtige versterker die een uitgangsvermogen van 2 x 40 W RMS levert aan de aangesloten luidsprekers. Tenslotte is er ook gedacht aan de mogelijkheid van signaaltransfer voor een subwoofer, die aan de achterzijde van de Unison kan worden aangesloten.

De Unison Retrospective Edition all-in-one receiver levert een ruimtevullende, meeslepende luisterbelevenis die u niet meer loslaat.

Gebruikershandleiding in pdf formaat

Productdetails

Top features:

 • Veelzijdig: stijlvolle all-in-one receiver & versterker in 7 verschillende designs
 • Muziek die meewerkt: mogelijkheid tot gebruik in een multiroom-netwerk
 • Geoptimaliseerde sound: soundpreset voor gebruik met de NUMAN Retrospective-serie
 • Goed overzicht: TFT-kleurendisplay met hoge resolutie van 2,8"
 • Vinyl beluisteren: geïntegreerde phono-ingang voor optimale klankbelevenissen van de platenspeler
 • Alles in één: CD-speler, bluetooth, USB-aansluiting, internet, DAB+ en FM-radio, en Spotify Connect
 • Kinderlijk eenvoudige bediening: eenvoudige bediening via smartphone met de UNDOK app van Frontier Silicon

Eigenschappen:

 • Aansluitingen: 1 x koptelefoonaansluiting, 1 x USB, 2 x luidsprekeraansluitingen (links/rechts), 1 x externe antenne-aansluiting, 1 x aarding, 1 x subwoofer out, 1 x record out, 1 x phono-in (links/rechts), 2 x AUX-in (links/rechts)
 • uitgangsvermogen: 2 x 40 W (RMS)
 • uitschuifbare telescopische antenne
 • CD-weergaveformaten: audio-CD, MP3-CD, WMA-CD, CD-R en CD-RW
 • ondersteunde audiobestandstypes: MP3, AAC, WMA en FLAC
 • luidsprekeraansluitingen met corrosiebescherming
 • afneembare textielbekleding in retrolook (optioneel)
 • inclusief afstandsbediening
 • twee wektimers
 • sleeptimer
 • mogelijkheid om RDS-signalen weer te geven
 • chassis passend bij de NUMAN Retrospective-serie
 • Kleur: walnoot
 • Stroomvoorziening: 100 - 240 V~ | 50/60 Hz

Omvang levering:

 • 1 x NUMAN all-in-one receiver
 • 1 x Telescoopantenne
 • 1 x Stroomkabel
 • 1 x Afstandsbediening
 • 1 x Paar NUMAN textielhandschoenen
 • 1 x Set kleefvoetjes
 • Gebruikershandleiding in Duits en Engels

Afmetingen:

 • Afmetingen: 19,6 x 16,6 x 22 cm (BxHxD)
 • Gewicht: 2,9 kg

Meningen van klanten

van 18 Klanten
10
4
4

Beoordelingen van klanten uit Nederland

van Charles Beoordeeld op 18.04.2021
Gecontroleerde beoordeling

Ik was op zoek naar een vervanger van mijn Linn Classik. Ik wilde Spotify, internetradio, bluetooth. Dus ik vond de Numan via Bol.com die aan alle eisen voldeed voor een nette prijs. Ik mocht hem 30 dagen proberen, dus besteld. Eenmaal aangekomen meteen uitpakken en aansluiten. De installatie was een fluitje van een cent. Dus meteen Spotify proberen. Wat daar uit dat kleine kistje kwam bezorgde me kippevel, mooi uitgewogen geluid, warm en zeer gedetailleerd. Mijn Scan dyna boxen konden zich uitleven. Heb er de hele middag en avond van genoten. Je snapt het, deze Numan gaat dus niet retour.

Klantenmeningen uit andere landen

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 22.05.2021
Gecontroleerde beoordeling

Genau das welches wir gesucht haben

Precies wat we zochten

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 22.01.2021
Gecontroleerde beoordeling

Guter Sound wie erwartet, einfache Installation und auch schnelle Lieferung. Bin sehr zufrieden, viele Anschlussmöglichkeiten und auch schönes Design. Macht Spaß mit guten Boxen.

Goed geluid zoals verwacht, makkelijke installatie en ook nog eens snelle levering. Ik ben zeer tevreden, veel aansluitmogelijkheden en ook mooi design. Plezier met goede dozen.

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 13.01.2021
Gecontroleerde beoordeling

Sehr gutes Radio. Sehr guter Empfang mit DAB, Internet, FM-Radio. Leichte Bedienung.

Zeer goede autoradio. Zeer goede ontvangst met DAB, Internet, FM-radio. Gemakkelijke operatie.

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 21.12.2020
Gecontroleerde beoordeling

It looks nice, but the interface is weird (eg. have to switch to CD mode before you can insert/eject a CD) and the software is buggy - they have serious quality control problems. The software auto updates, and often things just stop working. With the latest update, Spotify stops playing, the speakers crackle loudly (always healthy), then it plays again for 1 second - rince and repeat. Spotify connect shows the state change too. It might also be Equalizer related - maybe not enough CPU power for both Spotify and the software EQ? It seems like they outsourced the software development and updates to another company but forgot to include QA in the contract.

Het ziet er mooi uit, maar de interface is raar (je moet bijvoorbeeld overschakelen naar cd-modus voordat je een cd kunt plaatsen/uitwerpen) en de software bevat fouten - ze hebben ernstige kwaliteitscontroleproblemen. De software wordt automatisch bijgewerkt en vaak werken dingen gewoon niet meer. Met de laatste update stopt Spotify met spelen, de speakers knetteren hard (altijd gezond), daarna speelt hij weer 1 seconde - rince en repeat. Spotify Connect toont ook de statusverandering. Het kan ook Equalizer-gerelateerd zijn - misschien niet genoeg CPU-kracht voor zowel Spotify als de software-EQ? Het lijkt erop dat ze de softwareontwikkeling en updates hebben uitbesteed aan een ander bedrijf, maar zijn vergeten QA in het contract op te nemen.

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 18.12.2020
Gecontroleerde beoordeling

Seit langem schaute ich hier und dort für einen adäquaten Verstärker der dann auch noch schick aussieht und natürlich technisch überzeugt. Was soll ich sagen, alle Kriterien erfüllt und vielleicht noch ein wenig mehr. Klangtechnisch sehr gut, auch mit den eigenen Lautsprechern. Kleiner Schwachpkt., man kann zwar einen Plattenspieler anschließen, aber da fehlt es denn dann doch schon an Leistung. Dies war aber auch nicht mein Grund des Kaufes aber wenn der Anschluss schon einmal da ist, testet man diesen auch. Klare Kaufempfehlung! Zum Versand, alles top gelaufen, und dass um diese Jahreszeit.

Lange tijd ben ik hier en daar op zoek geweest naar een adequate versterker die er ook nog eens chique uitziet en uiteraard ook technisch overtuigt. Wat kan ik zeggen, aan alle criteria is voldaan en misschien nog een beetje meer. Het geluid is erg goed, zelfs met je eigen speakers. Klein minpuntje, je kunt er een platenspeler op aansluiten, maar dan ontbreekt het aan prestaties. Dit was ook niet mijn reden van aanschaf, maar als de verbinding er al is, test je die ook. Duidelijk aankoopadvies! Voor de verzending is alles goed verlopen, en dat in deze tijd van het jaar.

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 03.10.2020
Gecontroleerde beoordeling

Der Receiver vereint DAB-Empfang, Internetradio, CD-Spieler, etc. mit einem kraftvollen Verstärker, so dass die vorhandenen Lautsprecher weiter verwendet werden können. Sehr guter Empfang, unterbrechungsfreie WLAN-verbindung, rundum mehr als zufrieden. Diese kleine Anlage sieht auch noch gut aus (habe sie in weiss), Materialien sind wertig. Fernbedienung gut, auch die Steuerung per App funktioniert einwandfrei. Das Klangbild - mit den alten Lautsprechern (JBL) - ist klarer und heller geworden im Vergleich mit den alten Komponenten (Verstärker und CD-Spieler). Hätte ich schon eher optimieren sollen.

De receiver combineert DAB-ontvangst, internetradio, cd-speler etc. met een krachtige versterker zodat de bestaande luidsprekers gebruikt kunnen blijven worden. Zeer goede ontvangst, ononderbroken wifi-verbinding, allround meer dan tevreden. Dit kleine systeem ziet er ook goed uit (ik heb het in het wit), materialen zijn waardevol. Afstandsbediening goed, ook de bediening via app werkt perfect. Het geluidsbeeld - met de oude speakers (JBL) - is helderder en helderder geworden ten opzichte van de oude componenten (versterker en cd-speler). Ik had eerder moeten optimaliseren.

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 16.08.2020
Gecontroleerde beoordeling

Ich brauchte einen neuen CD-Player im Arbeitszimmer. Meine alte Anlage war völlig überdimensioniert. Der NUMAN ist klein, als CD-Player perfekt (mit den richtigen Boxen, hier Mission). Er kann auch viele andere Dinge, Internetradio usw. Das Gerät reagiert sehr gut auf die Fernbedinung. Man braucht die App nicht. Ich bin zufrieden!

Ik had een nieuwe cd-speler nodig in de studeerkamer. Mijn oude systeem was volledig overgedimensioneerd. De NUMAN is klein, perfect als cd-speler (met de juiste speakers, Mission here). Hij kan ook veel andere dingen, internet radio etc. Het apparaat reageert erg goed op de afstandsbediening. Je hebt de app niet nodig. Ik ben blij!

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 15.05.2020
Gecontroleerde beoordeling

Das Gerät ist annähernd würfelförmig und passt gut ins Regal. Neben DAB+ und Internet-Radio verwende ich vor allem UPnP, um meine Musik vom NAS abzuspielen. Leider gibt es folgende Schwächen: - Die Antennenbuchse passt zu keiner Antenne und es gibt offenbar keine Adapter dafür. Antennenanschluss ist also nur etwas für erfahrene Bastler. - Der WLAN-Empfang ist sehr schlecht, immer wieder gibt es Aussetzer, obwohl das Radio nur etwa 4m vom Access Point steht. Das kann ein Billig-Internetradio vom Grabbeltisch nachweislich besser. Nur mit LAN-Anschluss ist das Gerät zu gebrauchen. - Die Bedienungsanleitung ist unvollständig, wichtige Informationen fehlen. So z.B. zum Antennenanschluss, zum Phono-Anschluss. Offenbar ist ein Vorverstärker für Magnet-Tonabnehmer eingebaut, die Anleitung sagt nichts dazu. Schade, so ein nettes kleines Gerät mit so vielen technischen Möglichkeiten und dann so dumme Probleme. Ergänzung: der Phono-Eingang ist nicht zu gebrauchen. Wenn ein Plattenspieler mit Magnet-System angeschlossen wird, ist der Pegel viel zu leise. Als AUX-Eingang taugt der Phono-Eingang aber auch nicht, denn die Verstärkung ist dafür wiederum zu hoch und stark basslastig. Ausserdem gibt es starkes Übersprechen vom Phono-Eingang auf die anderen AUX-Eingänge. Was hat sich der Hersteller denn wohl bei diesem Phono-Eingang gedacht?

Het apparaat is bijna kubusvormig en past goed op de plank. Naast DAB+ en internetradio gebruik ik vooral UPnP om mijn muziek vanaf de NAS af te spelen. Helaas zijn er de volgende minpunten: - De antenne-aansluiting past op geen enkele antenne en er zijn blijkbaar geen adapters voor. Antenne aansluiting is alleen voor ervaren hobbyisten. - De WLAN-ontvangst is erg slecht, er zijn altijd uitvallers, hoewel de radio slechts ongeveer 4 meter van het toegangspunt verwijderd is. Een goedkope internetradio van Grabbeltisch kan dat aantoonbaar beter. Het apparaat kan alleen worden gebruikt met een LAN-verbinding. - De gebruiksaanwijzing is onvolledig, belangrijke informatie ontbreekt. Bijvoorbeeld naar de antenne-aansluiting, naar de phono-aansluiting. Blijkbaar is er een voorversterker voor magnetische elementen ingebouwd, de handleiding zegt daar niets over. Zonde, zo'n leuk apparaatje met zoveel technische mogelijkheden en dan zulke stomme problemen. Aanvulling: de phono-ingang kan niet worden gebruikt. Als een draaiplateau met een magneetsysteem is aangesloten, is het niveau veel te stil. De phono-ingang is echter ook niet geschikt als AUX-ingang, omdat de versterking daarvoor te hoog en baszwaar is. Ook is er sterke overspraak van de phono-ingang naar de andere AUX-ingangen. Wat dacht de fabrikant van deze phono-ingang?

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 14.04.2020
Gecontroleerde beoordeling

hätte ich doch im Jahr 2020 doch eher einen Touchscreen erwartet, die Menüführung ist auch oder gerade deswegen umständlich.

Ik had anno 2020 wel een touchscreen verwacht, ook de menunavigatie is of juist daardoor omslachtig.

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 10.03.2020
Gecontroleerde beoordeling

Schöne kompakte Anlage, Fernbedienung dürftig aber für Einstellungen und Grundbedienung - ausreichend. Ein Problem - bei dem leider keine Hilfe zu erhalten war: ATN-Anschluss als Antennenanschluss definiert lässt sich in der Form, die auf der Rückwand montiert ist mit der vorhandenem Wand-Ausgang der Wanddose nicht verbinden. Alle auf dem Markt erreichbaren Kabel und Kabeladapter haben genauso einen spitzen Stift in der Mitte wie ATN im Radio. Auf eine Frage ob es einen Adapter dafür gibt und ob dieser Anschluss dazu geeignet wäre diese beide zu verbinden kam via Mail eine Antwort, das es in diesem Fall keinen passenden Adapter gibt. Hätte hier mindestens Zusatzinfo erwartet z.B. "dass es ein Kabel-Pitgail-Anschluß für WiFi-Zusatzantenne ist und nicht für Verbindung mit einer Wanddose, die nach dem abschalten vom analogen Radiosignal jetzt digitales Signal aus der Wand gibt und für diese Idee ein Radio anderen Herstellers besser wäre weil in diesem Gerät solche Empfangsmöglichkeit nicht vorgesehen ist." In der beigelegten Bedienungsanleitung ist dieser als "Externer Antennenanschluss" beschrieben mit folgenden Beschreibung: "Auf der Rückseite Ihres NUMAN Unison finden Sie einen Anschluss für eine externe Antenne. Es gibt verschiedene Modelle für Externe Antennen, der Anschluss ist typischerweise mittels aufschrauben der externen Antenne möglich". Brauche keine mehrseitige Fach-Signaltechnik-Erklärung aber etwas mehr als nur die taktische Feststellung: "gibt's nicht" ;-) Radio lässt sich am LAN sehr gut betreiben, hat angenehm gestaltetes Gehäuse und den richtigen Kippschalter mit dem man es "ausknipsen" kann. Kaum Wärmebildung, keine Brumm-Induktionsgeräusche oder CD-klappern bei der Wiedergabe. Bin mit dem Produkt zufrieden.

Mooi compact systeem, afstandsbediening slecht maar voor instellingen en basisbediening - voldoende. Een probleem - waarvoor helaas geen hulp beschikbaar was: ATN-aansluiting gedefinieerd als antenne-aansluiting kan niet worden aangesloten op de bestaande wandcontactdoos van de wandcontactdoos in de vorm die op de achterwand is gemonteerd. Alle op de markt verkrijgbare kabels en kabeladapters hebben een puntige pin in het midden, net als ATN in de radio. Op de vraag of er een adapter voor was en of deze aansluiting geschikt zou zijn om de twee te verbinden, kreeg ik via de mail als antwoord dat er in dit geval geen geschikte adapter was. Had hier op zijn minst aanvullende informatie verwacht, bijvoorbeeld "dat er een kabelpitgail-aansluiting is voor wifi extra antenne en niet voor aansluiting op een stopcontact, die na het uitschakelen van het analoge radiosignaal nu een digitaal signaal uit de muur geeft en voor dit idee zou een radio van een andere fabrikant beter zijn omdat dit apparaat niet zo'n ontvangstmogelijkheid heeft." In de meegeleverde gebruiksaanwijzing wordt dit beschreven als "Externe antenne-aansluiting" met de volgende omschrijving: "Op de achterkant van uw NUMAN Unison vindt u een aansluiting voor een externe antenne. Er zijn verschillende uitvoeringen voor externe antennes, de aansluiting is typisch mogelijk door de externe antenne los te schroeven". Ik heb geen specialistische signaleringsuitleg van meerdere pagina's nodig, maar iets meer dan alleen de tactische uitspraak: "er is er geen" ;-) De radio is zeer goed te bedienen op het LAN, heeft een prettig vormgegeven behuizing en de juiste tuimelschakelaar waarmee je hem "uit" kunt zetten. Nauwelijks warmteontwikkeling, geen brom-inductiegeluid of cd-rammel tijdens het afspelen. Ben tevreden met het product.

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 19.02.2020
Gecontroleerde beoordeling

Das Gerät ist quasi die eierlegende Wollmichsau. Es hat alles was das Herz begehrt. FM-Radio - DAB-Radio - Internet-Radio. Das Ganze lässt sich sogar mittels Fernbedienung regeln. Es sieht stylisch aus, und hat zusätzlich sogar noch ein CD-Player. Den CD-Player brauche ich nicht, aber ohne Gabis das leider nicht. Einzigster Haken an dem System ist, dass es (leider) über keine eigene APP verfügt, mittels derer man es steuern kann, sondern es greift hier auf die UNDOK-App zurück. ...und diese APP ist einfach Grotte. Sorry aber das geht ja mal garnicht. man ist gezwungen GPS ständig an zu haben..?!? was soll das ?? Leider konnte ich mittels der App dann auch nicht auf meine NAS zugreifen. Das ist schlußendlich der Grund gewesen wieso ich das Gerät schweren Herzens zurückgegeben habe. Aber wer das nicht braucht, der macht mit diesem Gerät nichts falsch. Zumal es einen eigenen Verstärker eingebaut hat, der wirklich einen guten Klang erzeugt.

Het apparaat is als een manusje van alles. Het heeft alles wat je hartje begeert. FM-radio - DAB-radio - Internetradio. Het geheel kan zelfs met een afstandsbediening worden bestuurd. Hij ziet er stijlvol uit en heeft zelfs een cd-speler. Ik heb de cd-speler niet nodig, maar helaas niet zonder Gabis. Het enige probleem met het systeem is dat het (helaas) geen eigen app heeft om het te bedienen, maar de UNDOK-app gebruikt. ...en deze APP is gewoon een grot. Sorry maar dat werkt helemaal niet. je bent gedwongen om de hele tijd GPS aan te hebben..?!? wat moet dat?? Helaas kreeg ik ook geen toegang tot mijn NAS via de app. Dat was uiteindelijk de reden waarom ik het toestel met pijn in het hart terugstuurde. Maar als je dat niet nodig hebt, zit je met dit apparaat niet fout. Vooral omdat er een eigen versterker in is ingebouwd, die echt goed geluid produceert.

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 03.02.2020
Gecontroleerde beoordeling

lieferung und verpackung o.k zum produkt: bedienungsanleitung fehlerhaft und unvollständig gerät wird in englisch ausgeliefert - der wizard startet bevor man zur spracheinstellung kommt was sucht der equalizer in der netzeinstellung? manche menüpunkte sind nicht oder unzureichend beschrieben die auswahl der gespeicherten sender ist umständlich - zappen unmöglich - nach dreimal kurzfristigem umschalten mit undok-app stürzt gerät und app ständig ab. nun muss die stromzufuhr (hauptschalter) unterbrochen werden und das gerät neu gestartet. am besten bleibt man vor dem gerät mit der fernbedienung sitzen, denn steht man kann man das display nicht mehr lesen (zu klein und blickwinkel abhänig) und sitzt man, sieht man die tasten nicht mehr. manche tasten der fernbedienung sind weich und müssen mehrmals gedrückt werden um eine funktion zu erreichen. ein hinweis auf den antennenanschluß wäre auch von vorteil (bezeichnung des steckers) oder stecker beilegen und handschuhe weglassen ! naja....

levering en verpakking ok over het product: gebruiksaanwijzing is defect en incompleet het apparaat wordt in het engels geleverd - de wizard start voordat je bij de taalinstelling komt waar zoekt de equalizer naar in de netwerkinstellingen? sommige menu-items zijn niet of onvoldoende beschreven het selecteren van de opgeslagen stations is omslachtig - zappen onmogelijk - na drie keer kort schakelen met de undok-app blijven apparaat en app crashen. nu moet de stroomvoorziening (hoofdschakelaar) worden onderbroken en het apparaat opnieuw worden gestart. Je kunt met de afstandsbediening het beste voor het toestel blijven zitten, omdat je het display niet afleest als je staat (te klein en afhankelijk van de kijkhoek) en je de knoppen niet ziet als je zitten. sommige knoppen op de afstandsbediening zijn zacht en moeten meerdere keren worden ingedrukt om een functie te bereiken. een verwijzing naar de antenneaansluiting zou ook een voordeel zijn (aanduiding van de stekker) of de stekker omsluiten en de handschoenen weglaten! Ach ja....

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 26.10.2019
Gecontroleerde beoordeling

Der einzige Grund, der mich davon abhält, das Gerät mit fünf Sternen zu bewerten, ist die etwas ärgerliche Sparsamkeit des Herstellers bezüglich des Einschaltknopfes am Gerät und die etwas 'schwache' Ausführung der Fernbedienung. Die Funktionalität ist absolut überzeugend und das Gerät erfüllt exakt das, was ich mir erwartet und erhofft hatte. Zunächst also zu dem, was ich - leider - etwas suboptimal finde: Der NUMAN Unison Retrospective fällt nämlich zunächst durch das in meinen Augen sehr gelungene Design auf und entspricht auch in der Realität dem, was man von den Abbildungen erwartet. Umso bedauerlicher ist es, das man von Seiten des Herstellers am Plastik-Einschaltknopf und an der etwas billig wirkenden Fernbedienung gespart hat, beide passen m.E. nicht zu dem ansonsten sehr gelungenen Produkt, daher also der leichte Abzug in der Bewertung. Bedauerlicherweise hat der Anschluss für die externe Antenne ein offenbar unübliches Format. Ich hätte das Gerät gerne mit einem normalen Coax-Kabel mit dem Kabelanschluss verbunden, was mir bislang aber noch nicht gelungen ist, da ein passender Adapter offenbar nicht so einfach zu finden ist. Warum dies aber tatsächlich 'halb so wild' ist, dazu gleich mehr. Denn volle fünf Sterne vergebe ich für die technische Nutzbarkeit des Geräts. So war ich zwar zunächst etwas enttäuscht, dass sich der All-in-one-Receiver nicht ohne Weiteres mit dem Kabelanschluss verbinden ließ, aber dies stellte sich auch bislang als unnötig heraus, da der DAB+ Empfang absolut überzeugt, auch das Internet-Radio funktioniert bestens, den Radio-Empfang über Kabel vermisse ich also bislang nicht im Geringsten! Der Hauptgrund, warum ich mich für den NUMAN Unison Retrospective entschieden hatte, war die Möglichkeit diesen mit den nach wie vor sehr guten Lautsprechern meiner Grundig-Stereoanlage aus den 80er Jahren verbinden zu können, denn durch die Umstellung des analogen Radiosignals (über Kabel) war der Radio-Receiver aus den 80er Jahren leider nicht mehr nutzbar, die Lautsprecher wollte ich aber nicht entsorgen. Die Equalizer-Einstellungen des NUMAN Unison Retrospective beschränken sich zwar auf Bässe und Höhen (und die üblichen Voreinstellungen wie "Jazz", "Rock" etc.), aber für meine Bedürfnisse reicht dies absolut aus, um ein gutes Klangbild erzeugen zu können. Neben dem sehr guten Radioempfang über DAB+ ließ sich das Gerät auch problemlos im WLAN anmelden, so dass die schier unbeschränkte Zahl von Internet-Radiosendern verfügbar ist. Die Kopplung des Smartphones über Bluetooth funktioniert ebenso problemlos wie die Steuerung (sämtliche Funktionen der Fernbedienung und der Plastikknöpfe am Gerät!) über die kostenfreie Android-App! Etwas gewöhnungsbedürftig ist in der Tat, dass CDs nur eingezogen und ausgeworfen werden, wenn man tatsächlich den CD-Player als Quelle ausgewählt hat (ich hatte zunächst befürchtet, der entsprechende Motor sei defekt), aber dann funktioniert der Player einwandfrei. Auch Audio-CDs mit MP3s können abgespielt werden (wobei es lediglich bei einer Harry-Potter-MP3-CD mit sehr vielen Titeln recht lange dauerte, bis diese eingelesen waren). Sehr gut sind auch die zusätzlichen Audio-Eingänge, so dass problemlos weitere externe Geräte über den Verstärker gekoppelt werden könnten, beispielsweise ein externer Plattenspieler. Abgesehen von den leider etwas billig wirkenden Plastikknöpfen am Gerät (und der nicht sonderlich hochwertigen Fernbedienung) bin ich aber von dem Gerät sowohl was das Design als auch die Funktionalität angeht sehr, sehr überzeugt. Gerade die Möglichkeit meine sehr alten Lautsprecherboxen mit diesem technisch auf dem neuesten Stand befindlichen Receiver verbinden zu können, finde ich großartig, eine dann doch recht nachhaltige Verbindung von Alt und Neu!

De enige reden die me ervan weerhoudt om het apparaat een vijfsterrenwaardering te geven, is de enigszins irritante spaarzaamheid van de fabrikant met betrekking tot de aan/uit-knop op het apparaat en het ietwat 'zwakke' ontwerp van de afstandsbediening. De functionaliteit is absoluut overtuigend en het apparaat voldoet precies aan wat ik had verwacht en gehoopt. Allereerst wat ik - helaas - een beetje suboptimaal vind: de NUMAN Unison Retrospective valt op door wat ik een zeer geslaagd ontwerp vind en komt ook in werkelijkheid overeen met wat je van de illustraties zou verwachten. Des te betreurenswaardiger is het dat de fabrikant heeft bespaard op de plastic aan/uit-knop en de wat goedkoop ogende afstandsbediening, beide passen mijns inziens niet bij het overigens zeer succesvolle product, vandaar de lichte aftrek in de beoordeling. Helaas heeft de aansluiting voor de externe antenne een ogenschijnlijk ongebruikelijk formaat. Ik had het apparaat graag met een gewone coaxkabel op de kabelaansluiting aangesloten, maar dat is me tot nu toe nog niet gelukt, aangezien een geschikte adapter blijkbaar niet zo gemakkelijk te vinden is. Maar waarom dit eigenlijk 'niet zo wild' is, daarover straks meer. Want ik geef de volle vijf sterren voor de technische bruikbaarheid van het toestel. Ik was dus in eerste instantie een beetje teleurgesteld dat de alles-in-één-receiver niet eenvoudig op de kabelaansluiting kon worden aangesloten, maar dit is tot nu toe niet nodig gebleken omdat de DAB+-ontvangst absoluut overtuigend is en de internetradio ook werkt geweldig, dus ik heb de radio-ontvangst via de kabel niet in het minst gemist! De belangrijkste reden waarom ik voor de NUMAN Unison Retrospective heb gekozen, was de mogelijkheid om deze aan te sluiten op de nog steeds zeer goede luidsprekers van mijn Grundig-stereosysteem uit de jaren 80, omdat de conversie van het analoge radiosignaal (via kabel) helaas de radio-ontvanger uit de jaren 80 is niet meer te gebruiken, maar ik wilde de luidsprekers niet weggooien. De equalizerinstellingen van de NUMAN Unison Retrospective zijn beperkt tot bas en hoge tonen (en de gebruikelijke presets zoals "Jazz", "Rock", enz.), maar voor mijn behoeften is dit absoluut voldoende om een goed geluidsbeeld te kunnen produceren . Naast de zeer goede radio-ontvangst via DAB+ kan het apparaat ook eenvoudig in het WLAN worden aangemeld, zodat het bijna onbeperkte aantal internetradiostations beschikbaar is. Het koppelen van de smartphone via Bluetooth werkt net zo makkelijk als de bediening (alle functies van de afstandsbediening en de plastic knoppen op het apparaat!) via de gratis Android app! Het is eigenlijk even wennen dat cd's pas worden in- en uitgeworpen als je ook daadwerkelijk de cd-speler als bron hebt gekozen (ik was in eerste instantie bang dat de bijbehorende motor defect was), maar daarna werkt de speler perfect. Audio-cd's met mp3's kunnen ook worden afgespeeld (al duurde het alleen vrij lang voordat een Harry Potter mp3-cd met een groot aantal titels werd gelezen). De extra audio-ingangen zijn ook erg goed, zodat extra externe apparaten eenvoudig via de versterker kunnen worden gekoppeld, bijvoorbeeld een externe platenspeler. Afgezien van de plastic knoppen op het apparaat, die er helaas wat goedkoop uitzien (en de niet bijzonder hoogwaardige afstandsbediening), ben ik zeer, zeer overtuigd van het apparaat, zowel qua design als qua functionaliteit. Ik vind de mogelijkheid om mijn zeer oude luidsprekerboxen te kunnen verbinden met deze technisch state-of-the-art receiver geweldig, echt een blijvende combinatie van oud en nieuw!

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 17.07.2019
Gecontroleerde beoordeling

Bin zufrieden mit Der Anlage, W-Lan klappt sehr gut, höre ausschließlich über das Internet Radio.

Ik ben tevreden over het systeem, wifi werkt erg goed, alleen radio luisteren via internet.

van Amazon-Benutzer Beoordeeld op 02.07.2019
Gecontroleerde beoordeling

Das Radio macht bisher einen guten Eindruck, das Design hat schon etwas. Bislang konnte ich nur den Internettteil via WLAN nutzen. Tut, wenn auch mit gelegentlichen Aussetzern. FM und DAB+ konnte ich bisher nicht nutzen, da offensichtlich ein Empfang mit der Teleskopantenne aus Feldstärkegründen nicht funktioniert. Gern hätte ich eine Antenne mit Verstärker angeschlossen (Koax), aber ein Anschluß an die vorhandene Buchse scheitert an mechanischer Inkompatibilität. Eine Direktanfrage an NUMAN mit der Bitte um einen Hinweis zu entsprechenden Adaptern blieb unbeantwortet. Deshalb im Moment keine fünf Punkte.

De radio maakt tot nu toe een goede indruk, de vormgeving heeft wel wat. Tot nu toe kon ik het internetgedeelte alleen via WLAN gebruiken. Het doet het, zij het met af en toe een storing. FM en DAB+ heb ik tot nu toe nog niet kunnen gebruiken, aangezien de ontvangst met de telescopische antenne duidelijk niet werkt vanwege de veldsterkte. Ik had graag een antenne aangesloten op een versterker (coax), maar een verbinding met het bestaande stopcontact mislukt vanwege mechanische incompatibiliteit. Een rechtstreeks verzoek aan NUMAN om informatie over de bijbehorende adapters te vragen, bleef onbeantwoord. Dus geen vijf punten op dit moment.

van Andrzej Beoordeeld op 06.01.2019
Gecontroleerde beoordeling

Gdzie jest serwis pogwarancyjny?

Waar is de service na garantie?

van Andrzej Beoordeeld op 06.01.2019
Gecontroleerde beoordeling

Gdzie jest serwis pogwarancyjny?

Waar is de service na garantie?

Meer klantenbeoordelingen weergeven
Meningen van klanten

Unison Retrospective Edition – all-in-one receiver

 • Veelzijdig: stijlvolle all-in-one receiver & versterker in 7 verschillende designs
 • Muziek die meewerkt: mogelijkheid tot gebruik in een multiroom-netwerk
 • Geoptimaliseerde sound: soundpreset voor gebruik met de NUMAN Retrospective-serie
344,99 289,99
incl. BTW

Accesoires

Bespaar met onze sets:

479,99 incl. BTW

U kunt op elk moment uw bestelling wijzigen.

479,99 incl. BTW

U kunt op elk moment uw bestelling wijzigen.

579,99 incl. BTW

U kunt op elk moment uw bestelling wijzigen.

549,99 incl. BTW

U kunt op elk moment uw bestelling wijzigen.

579,99 incl. BTW

U kunt op elk moment uw bestelling wijzigen.

579,99 incl. BTW

U kunt op elk moment uw bestelling wijzigen.

479,99 incl. BTW

U kunt op elk moment uw bestelling wijzigen.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Topsellers
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren