Wijnkoelkast

kiezen
Sorteer op
  • Pagina 1 / 14
270 Resultaten voor "Wijnkoelkast"
Filter en sorteer
  • Pagina 1 / 14
Wijnkoelkast

De juiste wijnkoelkast kopen

Een krachtige bourgondiër, een verfrissende pinot blanc, of een prikkelende fles champagne: een gevarieerde voorraad is de droom van iedere wijnliefhebber. Om de kwaliteit van uw wijnvoorraad te waarborgen, moeten uw flessen wel speciaal bewaard worden. Helaas heeft niet iedereen een wijnkelder met optimale temperatuur in huis - in dit soort gevallen is een wijnklimaatkast de oplossing. Een vakkundig ontworpen wijnkoeler zorgt er voor dat uw wijn in optimale temperatuur bewaard kan worden, zodat de de wijn in rust kan na rijpen en de aroma’s volledig naar voren kunnen komen. Kijk gerust rond in ons assortiment totdat u voor uw wijncollectie het juiste model heeft gevonden.

Wat is een wijnkoelkast met 2 zones?

Verschillende wijnsoorten hebben verschillende opslagtemperaturen nodig om er voor te zorgen dat de smaak optimaal naar voren komt. Bij Rode wijn ontstaan de aroma’s in optimale verhouding tussen de 15 °C en 18 °C. Witte wijnen komen beter naar voren bij een temperatuur van tussen de 11 °C en 14 °C. Prosecco en champagne zijn het beste bij een lage temperatuur van tussen de 5 °C en 7 °C. Ten slotte kunt u uw rosé het beste bewaren bij een temperatuur tussen de 7 °C en 12 °C. Wanneer u dus verschillende soorten drank wilt bewaren in dezelfde koelkast doet u er goed aan om een wijnkoelkast aan te schaffen van 2 of meer zones. Hierdoor kunt uw wijnen in afgesloten zones bewaren waarvan u zelf de temperatuur kunt instellen, zodat de kwaliteit van uw wijnvoorraad optimaal gewaarborgd blijft.

Hoe werkt een wijnkoelkast?

Een wijnkoeler is fundamenteel anders dan een normale koelkast. De meeste wijnkoelkasten beschikken over een glazen deur waardoor u naar binnen kunt kijken. Echter, aangezien UV straling van zonlicht, en ook neonverlichting de wijnkwaliteit te niet kunnen doen, wordt de glazen deur van speciaal glas voorzien, dat deze schadelijke straling niet door laat. Bovendien is het belangrijk dat u in uw wijnklimaatkast puur en alleen wijn bewaart. Wanneer u de wijn samen bewaart met andere levensmiddelen is het mogelijk dat de aroma’s daarvan zich mengen met de wijn. Ook de luchtvochtigheid in de wijnkoelkast doet er toe. Deze wordt rond de zeventig procent gehouden zodat de kurk van de wijn niet uitdroogt. Tenslotte kunt u met een wijnkoeler optimaal de temperatuur reguleren die geschikt is voor uw wijnsoort.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren