14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Mobiele airconditioning


Mobiele airco - overal aangename koelte

Zodra het 's zomers buiten onverdraaglijk heet wordt, is een mobiele airco de perfecte oplossing om voor afkoeling binnen je eigen vier muren of op kantoor te zorgen. In tegenstelling tot vast geïnstalleerde airconditionings bieden mobiele airco's het voordeel flexibel en mobiel te zijn daar ze probleemloos van kamer naar kamer kunnen worden verplaatst en geen uitgebreide installatie vereisen. In dit artikel lees je alles wat je over mobiele airco's moet weten.

Mobiele airconditioning: Deze soorten zijn beschikbaar

Mobiele airco's zijn er in talloze verschillende uitvoeringen en formaten. Hier is een overzicht van de belangrijkste soorten:

  • Mobiele airco met afvoerslang: dit soort airco's heeft een afvoerslang nodig die de warme lucht naar buiten leidt. De meeste modellen worden geleverd met een set om de inbouw van de afvoerslang in deuren of ramen mogelijk te maken.

  • Mobiele airco zonder afvoerslang: dit soort airco's functioneert niet als een conventionele airconditioning. Je koelt de kamerlucht door het verdampen van water en hebt daardoor geen afvoerslang nodig. Ze zijn daarentegen niet zo effectief als mobiele airco's met afvoerslang.

  • Klein airco systeem: vooral geschikt voor kleine ruimtes of voor op reis, aangezien ze compact en licht zijn en gemakkelijk in een koffer of rugzak kunnen worden opgeborgen.

Hiervoor wordt een mobiele airco gebruikt

Mobiele airco's zijn meestal van verschillende functies voorzien om het ruimtelijke klimaat optimaal te regelen. Hier is een overzicht van de belangrijkste features:

  • Temperatuurcontrole: de meeste modellen beschikken over een temperatuurcontrole waarmee je de gewenste kamertemperatuur kunt instellen.

  • Timerfunctie: met deze functie kun je programmeren wanneer het apparaat aan en uit moet gaan. Dat bespaart energie en zorgt ervoor dat de ruimte alleen gekoeld wordt wanneer je hem ook werkelijk gebruikt.

  • Luchtontvochtiging: veel modellen kunnen ook als luchtontvochtiger worden ingezet. Dat is vooral in vochtige ruimtes, zoals badkamers of kelderruimtes erg nuttig.

  • Luchtreiniging: sommige modellen beschikken over een luchtfilter, die stof en schadelijke stoffen uit de lucht verwijdert en zo voor een betere kwaliteit van de kamerlucht zorgt.

Hier moet je bij een mobiele airco op letten

Voordat je een mobiele airco aanschaft, moet je bedenken welke functies je belangrijk vindt en welk soort airconditioning het beste bij je behoeftes past. Als je in een kamer met ramen of deuren kunt werken, is een airco met afvoerslang aan te raden omdat die effectiever en energie-efficiënter zijn. Als je liever geen afvoerslang wil of kan installeren, kun je een mobiele airco zonder afvoerslang overwegen. Houdt er wel rekening mee dat deze in feite voor niet meer dan een lichte afkoeling zorgt.

Voor kleine ruimtes of voor op reis is een kleine airco geschikt. Bedenk wel dat deze het minst krachtig is en echt alleen voor kleine ruimtes.

Andere factoren waar je je beslissing op kunt baseren zijn het bedrijfsgeluid van het apparaat, het verkoelende vermogen, het energielabel en de grootte van de watertank (bij modellen zonder afvoerslang).

Als je een mobiele airco wilt aanschaffen, let dan vooral op de kwaliteit en het vermogen van het apparaat. Goedkope modellen hebben vaak minder verkoelend vermogen en maken meer geluid dan hoogwaardige modellen. Bovendien is het noodzakelijk om op het energielabel te letten om stroomkosten te kunnen besparen.

FAQ

Heeft een mobiele airco altijd een afvoerslang?

Nee, er zijn ook airconditionings zonder afvoerslang die koelen met behulp van waterverdamping. Deze zijn helaas wel minder effectief dan een mobiele airco met afvoerslang.

Hoeveel ruimte neemt een mobiele airco in beslag?

Dat hangt van de afmetingen van het apparaat af. De compacte mobiele airco zonder afvoerslang heeft maar weinig plaats nodig, terwijl grotere modellen uiteraard wat meer ruimte vereisen.

Hoe luid zijn mobiele airco's?

Dat hangt van de individuele airconditioning af. Over het algemeen produceren modellen met een groter koelvermogen wat meer geluid. Let op de informatie met betrekking tot het bedrijfsgeluid in de artikelbeschrijving.

Hoe vaak moet ik de watertank vullen als ik een airco zonder afvoerslang kies?

De regelmaat waarmee de watertank van een airco zonder afvoerslang moet worden gevuld is afhankelijk van de grootte van de watertank en de gebruiksduur. Normaal gesproken moet de watertank om de paar uur gevuld worden om een doorlopende koeling te garanderen.

Kan ik een mobiele airco ook 's winters gebruiken?

Ja, veel modellen hebben ook een verwarmende functie en kunnen 's winters dus voor verwarmen worden gebruikt. Ze zijn daarin uiteraard niet zo effectief als een conventionele verwarming.

Naar boven