Broeikas

kiezen
Sorteer op
 • Pagina 1 / 2
23 Resultaten voor "Broeikas"
Filter en sorteer
 • Pagina 1 / 2
Broeikas

Kleine en grote kassen: De perfecte bescherming voor je planten

Een plantenkas is de droom van elke tuinder. Hij maakt het mogelijk het hele jaar groente en fruit te kweken en planten te stekken. Hij beschermt tegen weer en wind, houdt ongedierte ver en creëert de ideale omstandigheden voor het kweken. Maar welke kas past bij jou en wat je wil doen? In dit artikel lees je alles, wat je over broeikassen moet weten: van de verschillende soorten tot koopadvies en de meest gestelde vragen.

Dit soort broeikassen zijn beschikbaar

Bij broeikassen kun je uit een ruim assortiment kiezen, geheel naar eigen wens:

 • Broeikas: dit glazen bouwwerk is meestal een wat grotere constructie, die een eigen plaats in de tuin inneemt. Het biedt veel ruimte voor planten en is in verschillende formaten verkrijgbaar.

 • Kleine kweekkas: voor kleine tuintjes of balkons is een kleine kweekkas ideaal. Hij meet meestal niet meer dan 2-4 vierkante meter en bestaat doorgaans uit een aluminium frame en kunststof afdekking.

 • Plantenkas: voor plantenliefhebbers zonder tuin is een plantenkas een ideale oplossing. Hij kon overal neergezet worden en is meestal niet groter dan 1 vierkante meter.

 • Mini kas: hiermee kun je ook op heel beperkte plaatsen, zoals een vensterbank, een klein stukje tuin realiseren. Hij is niet groter dan 50 cm en bestaat uit glas of kunststof.

Daar gebruik je een broeikas voor

In een broeikas kunnen niet alleen het hele jaar door groentes en fruit worden gekweekt, maar ook planten, zoals orchideeën. De regelbare temperatuur en de beschermde omgeving, creëren optimale omstandigheden voor de groei van planten. Bovendien biedt het ideale omstandigheden voor planten die tijdens de winter tegen kou en vorst moeten worden beschermd. Een ander voordeel is de bescherming tegen ziektes en ongedierte, zoals slakken en rupsen. Zo kunnen planten in een gezonde omgeving groeien en zich ontwikkelen. Een plantenkas is een waardevol hulpmiddel voor alle plantenliefhebbers, die hun tuin het hele jaar door willen gebruiken.

Daar moet je bij de aanschaf van een broeikas op letten

Voordat je een kweekkas aanschaft, moet je bedenken waarvoor je de kas wilt gebruiken en welke soort het beste bij je past. Hier zijn een aantal factoren die je in acht moet nemen:

 • Formaat: hoeveel ruimte heb je ter beschikking? Een kleine tuin of balkon heeft plaats voor een kleine kas terwijl een grote tuin of binnenplaats ruimte biedt voor een grote kas.

 • Materiaal: plantenkassen worden van verschillende materialen gemaakt, zoals aluminium, hout en kunststof. Aluminium is robuust en duurzaam, terwijl hout een natuurlijke uitstraling biedt. Kunststof is daarentegen licht en gemakkelijk schoon te maken.

 • Locatie: waar je de broeikas neerzet is van belang voor het zonlicht en de ventilatie. Het beste is een zonnige plaats die voldoende beluchting biedt om oververhitting te voorkomen.

 • Verwarming: als je in de winter gebruik wilt maken van de kas, moet je misschien aan een verwarming denken. Controleer of het hier geschikt voor is en of er voldoende plaats voor de verwarming is.

 • Budget: kweekkassen zijn er in verschillende prijsklassen. Bepaal hoeveel je uit wilt geven en welke kas het beste aan al je eisen voldoet.

FAQ

Heb ik een bouwvergunning nodig?

In de meeste gevallen niet. Er zijn echter regionale verschillen, dus het is verstandig om van tevoren bij je gemeente te informeren.

Hoe vaak moet ik de kas schoonmaken?

Het is verstandig de glazen kas regelmatig schoon te maken om de planten gezond te houden. Eens per jaar moet hij grondig schoongemaakt worden.

Kan ik ook 's winters planten in de kas telen?

Ja, met een goed verwarmingssysteem en een goede ventilatie is het mogelijk om ook 's winters planten te telen.

Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren
Aanmelden
Voer hier a.u.b. uw e-mailadres in.
Minimaal 6 of meer tekens invoeren