14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Inverter split-airconditioning


Inverter split-airconditioning - de perfecte oplossing voor thuis

Mogelijk ben je opzoek naar een nieuwe airco voor thuis, of je wil gewoon eens weten wat een inverter split-airconditioning is. In dit artikel lees je alles wat je weten moet.

Zo is een inverter split-airconditioning opgebouwd

Een inverter split-airconditioning, ook wel gewoon split airco genaamd, is een soort airconditioning, die uit twee primaire componenten bestaat, een interne en een externe unit. De interne unit is meestal aan de muur in een ruimte bevestigd en de externe unit bevindt zich buitenshuis. Beide componenten zijn middels koelleidingen met elkaar verbonden.

Deze soorten inverter split-airconditionings zijn er

De meest voorkomende soorten:

 • Wand unit: deze vindt je meestal in flats en kleine woningen. Ze worden aan de muur bevestigd en bieden een eenvoudige en voordele manier om een ruimte te koelen.

 • Plafond- of kanaalunit: deze worden in het plafond of in het kanaalsysteem geïnstalleerd en zijn ideaal voor grotere ruimtes, omdat die een betere luchtverdeling bieden.

 • Compact split unit: dit soort airco's bestaat uit een enkele behuizing die zowel de interne unit als de externe unit bevat. Dit apparaat is ideaal voor ruimtes waar wandmontage niet mogelijk is.

Airco in huis: hier gebruik je het voor

Een tweedelige airco biedt talloze voordelen, waaronder:

 • Energie-efficiënt: inverter split-airconditionings zijn energie-efficiënter dan conventionele airco's en kunnen daarom helpen bij het besparen van energiekosten.

 • Plaatsbesparend: omdat de interne unit aan de muur bevestigd wordt, neemt het minder plaats in dan andere airco's.

 • Geruisloze functie: deze airco's staan bekend om hun geruisloze functie, wat hen in een ideale optie voor slaapkamer en kantoor maakt.

 • Betere luchtkwaliteit: een airco in huis kan de luchtkwaliteit verbeteren doordat ze lucht filtert en stof, pollen en andere schadelijke stoffen verwijdert.

Airco's worden meestal ingezet voor het koelen van ruimtes in woonhuizen en kantoorgebouwen. Ze zijn ideaal voor vertrekken die lastig te koelen zijn, zoals zolders en ruimtes zonder ramen.

De juiste inverter split-airconditioning voor jou

Voordat je een airco kiest moet je een aantal belangrijke factoren in overweging nemen om er zeker van te zijn dat je het juiste apparaat kiest. Hier zijn een paar belangrijke factoren:

 • Kamergrootte: de grootte van de kamer die je wilt koelen is een belangrijke factor bij het kiezen van een airco.

 • Energie-efficiëntie: een energie-efficiënte airco kan eraan bijdragen energiekosten te besparen en ontziet het milieu. Controleer het energielabel van het apparaat om er zeker van te zijn dat het energie-efficiënt is.

 • Bedrijfsgeluid: wanneer je een inverter split-airconditioning in een slaapkamer of kantoorruimte wilt gebruiken moet je je ervan verzekeren dat het apparaat geen lawaai maakt.

 • functieomvang: sommige tweedelige airco's bieden extra functies, zoals verwarming, luchtzuivering of ontvochtiging. Bedenk welke functie je nodig hebt voordat je je keuze maakt.

 • Installatie: de installatie van een inverter split-airconditioning vereist speciale kennis en ervaring. Overweeg of je het apparaat zelf wil installeren of dat je een professionele installateur wilt inschakelen.

FAQ

Hoe groot moet de airco zijn?

De grootte van de airco hangt van de grootte van de te koelen ruimte af. Het is belangrijk de juiste grootte van het apparaat te kiezen om er zeker van te zijn dat het efficiënt functioneert en niet teveel energie verbruikt.

Hoeveel kost een tweedelige airco unit?

De prijs van een inverter split-airconditioning hangt van verschillende factoren af, zoals de grootte van het apparaat, het merk en de extra functies. Een eenvoudige airco kan al vanaf 500 euro worden aangeschaft, terwijl een veel grotere en meer capabele airconditioning meerdere duizenden euro's kan kosten.

Kan ik een airco zelf installeren?

Om een airconditioning te installeren zijn speciale vaardigheden en ervaring nodig. Als je een inverter split-airconditioning wilt aanschaffen, maar niet over de nodige kennis en ervaring beschikt kun je het beste een professionele installateur opdracht geven het apparaat te installeren.

Naar boven