14 dagen retourrecht Gratis bezorging

Verwijderingsinstructies

Het correct afvoeren van oude elektrische en elektronische apparaten („oude apparatuur“), batterijen en lampen is voor ons van belang.

Bij het verwijderen zijn de volgende regels in acht te nemen:

Voer oude of overbodig geworden apparaten op de juiste manier af

Elke consument is wettelijk verplicht oude apparaten gescheiden van het huisvuil af te voeren. Dit omvat, conform de elektrische en elektronische wet, bijvoorbeeld groot huishoudelijke apparaten, zoals koelkasten, en klein huishoudelijke apparaten, zoals stofzuigers, informatie en telecommunicatie-apparatuur, zoals printers en computers, en entertainmentapparatuur, zoals televisies.

U herkent de betreffende apparaten aan het volgende symbool:

De oude apparaten mogen kostenloos worden ingeleverd bij het lokale recyclingcentrum of bij een inzamelpunt in uw omgeving:
www.take-e-back.de. Hierdoor is gegarandeerd dat de oude apparaten op de juiste wijze worden gerecycled en negatieve effecten op het milieu kunnen worden vermeden.

Let op:

  • Oude batterijen en accu’s, die zich niet in het apparaat bevinden, dienen hiervan gescheiden te worden voordat u het apparaat overdraagt.
  • Elke consument is zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van persoonlijke gegevens die verbonden zijn aan het elektrische of elektronische apparaat.
Warnung

Batterijen mogen niet met het huisvuil mee

Batterijen en accu’s, die schadelijke stoffen bevatten, mogen niet met het huisvuil mee. Ze zijn gekenmerkt met het symbool van een vuilcontainer met een kruis erdoor.

Naast het vuilcontainer-symbool bevinden zich de chemische elementen van de betreffende schadelijke stoffen (Cd=Cadmium, Pb=lood en Hg=kwikzilver).

Als consument bent wettelijk verplicht gebruikte batterijen in te leveren. U kunt batterijen na gebruik in de plaats van aanschaf of nabije omgeving (bijv. gemeentelijk inzamelpunt of winkel) kostenloos inleveren. U kunt de batterijen ook per post aan ons terugsturen.

Warnung

Verwijderen van lampen en verlichtingsmiddelen

Bepaalde lampen en verlichtingsmiddelen vallen eveneens onder de elektrische en elektronische wet en zijn net zoals oude apparaten te behandelen.

Compacte TL lampen, halogeen metaaldamplampen, TL buizen en neonlampen kunnen in geringe mate kwikzilver bevatten en mogen derhalve niet met het huisvuil mee. Ledlampjes bevatten geen schadelijke stoffen maar zijn evenmin af te voeren via het huisvuil.

U herkent de bijbehorende lampen aan het volgende symbool:

Deze producten mag u kostenloos inleveren bij het lokale recyclingcentrum of bij een inzamelpunt in uw omgeving:
www.take-e-back.de.

Let op!

Vermijdt contact met de huid wanneer een lamp beschadigd is! Verzamel de brokstukken met een vochtig papiertje of karton en verpak de restanten luchtdicht, bijvoorbeeld in een glazen potje met deksel. Zuig de brokstukken niet op met de stofzuiger. Lucht het betreffende vertrek gedurende ca. 30 minuten.

Gloeilampen en halogeenlampen bevatten geen schadelijke stoffen. Deze mag u via het huisvuil afvoeren.

Warnung
Naar boven